O MENI

My photo
"Duhovni preobražaj je u unutrašnje putovanje – to je osobni put duše na kojem ona uči i otpušta, i to je nešto što se mora iskusiti na vlastitoj koži." (Brandon Bays)

PRETRAŽI BLOG

Saturday, August 4, 2018

Sačekajte čovjeka uz kojeg ćete se osjećati kao da imate krila

Nema ništa loše u tome što je osoba sama, pogotovo u ovoj generaciji. To ne znači da niste dostojni ili da nešto nije u redu sa vama. To jednostavno znači da čekate nekoga ko će vas voljeti na način koji zaslužujete.

3 stvari koje me je depresija naučila

Bilo je to kao da me je depresija toliko usporila, da da sam se na kraju našla u hladnom mračnom udubljenju neke školjke. Odatle, iz tamnih dubina moje usamljenosti, slušala sam mrmljanje svijeta, i ništa me nije moglo pokrenuti napolje.

Zašto su visoko intuitivne osobe drugačije i posebne

Stiv Džobs je govorio da je "intuicija vrlo moćna, moćnija od intelekta". I nije pogriješio. Zapravo, on i drugi veliki umovi pokazali su da je intuicija moćan alat, pogotovo u svijetu u kojem danas živimo. Čak je i Albert Ajnštajn jednom rekao, "jedina stvar koja je doista vrijedna jeste intuicija ".

Svakodnevni dragocjeni trenuci koje ne treba uzimati zdravo za gotovo

Svakodnevno se događaju nevjerovatne stvari. Dani koji smatramo "uobičajenima" puni su smislenih trenutaka koji se pretvaraju u bezumne rutine kada ih nismo svjesni.

Friday, August 3, 2018

Žene koje trče s vukovima: žene koje moraju imati slobodu kretanja i stvaranja


​Pojavljivanje knjige «Žene koje trče s vukovima» Clarisse Estes dovelo je oživljavaja bezvremenog, dobro poznatog, ali dugo potiskivanog i skrivanog ženskog arhetipa: arhetipa divlje žene. Knjiga je doživjela veliki uspjeh, prevođena je na 18 jezika, i već se pojavila u nekoliko izdanja.

Traume su poput Pandorine kutije


Naši životi obično teku poput neke priče sa radnjom, ali kod mnogih se ta radnja prekida događajima koji se pretvaraju u traumu (ili nekoliko trauma). Traume se dogode, a život se nastavlja. Niko vas nikada ne priprema za slučaj traume, zar ne?

Svaka žena je ratnica u duši

Svaka žena je ratnica u duši koja nikada ne odustaje, koja se bori protiv nepovoljnih situacija, koja se bori za svoje snove, koja se čvrsto kreće naprijed, koja se ne povija pod udarcima i ne klanja se surovosti života. 

Thursday, August 2, 2018

Znam svoje ranjive tačke i to mi pomaže da nastavim dalje

Ranjivost je ono što nas čini jedinstvenim bićima. Prepoznavanjem naših slabosti prihvatamo svoje ljudsko stanje. Međutim, mnogo puta insistiramo na skrivanju svega što nas čini ranjivima i ne želimo to priznati, što nas tjera da se predstavimo drugima u ne baš autentičnom svijetlu. Skrivamo sebe, svoju ličnost i autentičnost.

Mudra žena je svjesna svoje moći

Dugo su postojala društvena uvjerenja o ulozi koju žena treba da igra: da se brine o djeci i suprugu, da preuzme sve kućanske poslove i da vodi brigu o starijim članovima u porodici. Smatralo se da joj takve uloge jedino odgovaraju, ma kakve talente i sposobnosti imala "van kuće". Ipak je sve to prošlo, a danas se ističe mudra, inteligentna, nezavisna žena koja poznaje svoju moć.

Za mnoge sam odvažna, nepopravljiva i nepodnošljiva žena

Photo: Margarita Kareva
Za mnoge sam izazovna, nepopravljiva i nepodnošljiva žena. Ja sam rezultat svojih težnji i snova, kao i svoje tuge jer nikada nisam željela biti žrtva ili rob. Ponašala sam se u skladu sa svojom prirodom. Ono što vidite pred vama je sve što jesam i potpunosti je istina: ko god se sebi sviđa pred drugima, taj zaista voli život.

Wednesday, August 1, 2018

Ne razmišljajte o katastrofama, one se neće dogoditi


Katastrofe koje zamišljate nisu ništa drugo nego rezultat maštovitog uma. Čovjek ima fascinantnu sposobnost da zamisli i izmisli stvari: To može biti povoljno i korisno u određenoj mjeri, jer razvija genijalne misli i može pomoći u rješavanju određenih situacija. Međutim, problem nastaje kada se počinje dešavati suprotno - kada vam sopstvene misli odmažu.

NAJNOVIJE

Azijska mudrost: dubina i pozadina

"Dubina" i "pozadina" su pojmovi koji se pojavljuju u različitim orijentalnim filozofijama.