5 vrlina mudrih žena

Ne postoji skupina mudrih žena i ona druga koja se može nazvati "nemudre žene". Svaka žena, i svako ljudsko biće u sebi nose sjeme mudrosti. Ono što se događa je da neki ljudi slušaju poslušaju taj svoj unutrašnji glas i nauče lekcije, dok drugi ne žele ćuti, već ga ignorišu. 
"Mudrim ženama" nazivamo one žene koje su uspjele prevladati predrasude i lažna uvjerenja koja se vrte oko feminizma. Imajte na umu da se mnoga društva "hvale" time što ženama daju veću ulogu danas negp vijek ranije. Međutim, svi znamo da je to proces koji još uvijek nije potpun, koji se još odvijaNažalost, istina je da se žene diljem svijeta suočavaju sa surovim stvarnostima, bezobzirnošću  i diskriminacijom.
"U svakom trenutku mog života postojala je žena koja bi me uzela za ruku i provela kroz sijenke stvarnosti koje žene bolje poznaju nego muškarci, sijenke kroz koje se one bolje orijentišu." -Gabriel García Márquez-
Postoje mnoge vrline koje definišu mudre žene. Međutim, ovdje ćemo obraditi njih 5. Riječ je o složenim osobinama koje se postižu jedino kads su um i srce prošli proces zdrave evolucije. Oni su kako slijedi.

Polna solidarnost, vrlina žena koje vrjednuju sebe

Zavist je maligni cvijet koji lako niče na ženskom terenu. Mudre su žene svjesne toga, jer su uložile dio svog života razmišljajući o ovoj stvarnosti. One takođe znaju da su ovakve diskvalifikacije i kritike između žena samo nedostatak dostojanstva i osjećaj inferiornosti.žena s rukama gore

Mudre žene razumiju da ih ispitivanje vrijednosti drugih žena ne čini boljima. Već nasuprotZato se raduju pobjedama svojih prijateljica i izbjegavaju pod svaku cijenu one neosjetljive razgovore pune neplodnih kritika.

Nezavisnost: djelanje iz uvjerenja

Nezavisnost se ne sastoji u imanju brda novca za trošenje. Niti je riječ o životu punom samozadovoljnosti, kao da ne trebate nikoga. Nezavisnost takođe ne znači živjeti sam, van životnih tokova, bez gradnje veze sa drugim ljudima, samo zato što nam se ne ćine dovoljno važni.  
Nezvisnost se odražava prije svega u vašoj sposobnosti da održavate vlastita uvjerenja i budite u skladu sa njima - da živite u skladu sa njima. Vaš život treba da se bazira i da proizilazi iz vaših uvjerenja. Iznad svega, nezavisnost znači da ne brinite o onome što drugi kažu ili misle o vašim postupcima. Mudre se žene mogu povezati sa sobom i slijediti sopstvene želje. Razumiju da su drugačije od ostalih, ali da nisu ništa manje vrijedne.

Smisao za humor, znak dobrobiti

Dobar smisao za humor je obilježje mudrosti. Svako sa imalo životnog iskustva zna da je smijeh izvrstan odgovor na nedostatke i ironije postojanja. Konačno, za većinu situacija koje doživljavamo jednostavno nema lijeka. Tada će smijeh pomoći da prihvatite ono što je neizbježno.


žena s crnom kosom

Smisao za humor unosi boje u svaki trenutak našeg postojanja. Žene sa mudrošću shvataju da je zdrav smijeh čin slobode. Zato znaju kako to učiniti. Ne traže nekoga da ih zabavlja. Umjesto toga, naučile su pronaći ono "razigrano" i veselo stanje u svakoj situaciji.

Realizam: oprostiti se od bajki

Gotovo sve žene su obrazovane i čak vaspitavane tako da na kraju postaju vječni  romantici. Često se i najineligentnije, najduhovitije i najobrazovanije dame još uvijek drže te vrste nostalgije koja obećava postojanje savršenih ljubavi i sretnih završetaka. Neke se odriču tih romantičnih snova sa ​​određenom vrstom gorčine.
No, žene koje su uspjele postati mudre misle i osjećaju na drugačiji način. Sigurno je postojao trenutak u kojem su se naučili oprostiti od tih fantazija koje samo donose frustracije. Nije čarobno otkrovenje da se sve u životu uvijek mijenja. Ove žene vole svoje partnere, baš takve kakvi oni jesu. Mudre žene ne čine drugog odgovornim za svoju sreću. One se ne oslanjaju na drugoga za osjećaj sreće. I, paradoksalno, upravo im ovakvo ponašanje i ovakav stav donosi više sreće i zadovoljstva u životu. 

Briga o sebi, osvajanje sebe

Postoji velika razlika između brige o sebi i taštine. Briga o sebi ima veze sa zaštitom vlastitog integriteta, sa osobnim blagostanjem, vašim zdravljem. Ona, naravno, uključuje i vaš izgled. Ona ima veze sa osjećati se dobro "na svoj način". To znači da ne treba da vam drugi govore kako biste trebali izgledati, jer, vi ste ta koja to odlučuje.
Taština, umjesto toga, nastoji ugoditi svima. To je osobina žena koje žele odobrenje i potvrde od strane drugih. One ne vide sebe kao uspješne ili lijepe, one trebaju druge da im to potvrde. Da bi to postigle, spremne su na bilo što, čak i ako treba da prođe kroz velike poteškoće ili stave vlastiti život u opasnostNjihov koncept ljepote diktiraju časopisi, oglasi, trendovi, trgovine itd.
Svojstva koja definiraju mudru ženu imaju jedan zajednički element: ljubav prema sebi. Ako želite graditi autentično i zdravo samopoštovanja morate prevladati mnoge fantazije i predrasude. Vrijedno je uložiti ovaj napor i vrijeme, jer je konačna nagrada mnogo više slobode i ispunjeniji život.

Comments

READ MORE

loading...

VIŠE SA WEBA

Oglas

Popular Posts