Kako duše biraju roditelje i porodicu

Image: thepowerwithinus.co.uk
Godinama prije nego što se rodila moja beba, sanjala sam da imam kćer. Došla je k meni, zagrlila me, rekla mi je da sam njena majka i da se zove Evelin. Taj san se utisnuo u moje pamćenje i moje srce. 
Toliko, da kad sam saznala da sam trudna, nekako sam predosjećala da nosim djevojčicu, a ona mi je već rekla svoje ime: Evelin. To ime sam joj dala bez razmišljanja, jednostavno sam radila po osjećaju i nije moglo biti nikako drugačije. 


Kako bi se razvijale i usavršavale, naše duše dolaze na Zemlju više od jednom. Kako sam odrastala i mijenjala se i učila o ugovorima o duši i reinkarnaciji, moje misli i uvjerenja su stalno gravitiralei ka ovom pojmu. Za one od vas koji se ograđuju od reinkarnacije i ne vjeruju u potpunosti, pozivam vas da porazmislite i istražite ideju da se duša rađa u (različitim) tijelima mnogo puta.
Moje je uvjerenje da kada duša donese odluku da ima zemaljsku inkarnaciju (jednom ili više puta), prvi korak je da odluči o životu kakav želi imati. A to je uvjetovano onim lekcijama koje želi naučiti. To takođe uključuje podudaranje sa roditeljima. Taj proces zaista zavisi od svrhe duše i želji za specifičnim lekcijama i načinom života.
Na primjer, ako su dvije duše bile zajedno prije nego što su možda bile postavljene kao majka i kći, onda bi možda htjele ponovno proživjeti to iskustvo ili možda ponovno proživljavati ali u obrnutom smjeru, tako da kći postaje majka u novom životu. Ponekad se duša želi utjeloviti u određenom dijelu svijeta, a izbor će biti manje specifičan za njene roditelje. Kao što su ljudi različiti, tako su i različite i duše i ono što želimo stvoriti i doživjeti u našim životu (ili životima).
Nakon što se spoji s potencijalnim roditeljem, duša uspostavlja vezu sa tom osobom i prisutna je oko njene energije, čekajući da se rodi u pravom trenutku. Kada intuitivno čitam za klijente, često vidim duše njihove nerođene djece da ih čekaju. Obično mogu reći je li dijete dječak ili djevojčica, a takođe mogu dobiti osjećaj o onome što ta duša želi iskusiti u ovom životu.
Knjiga "Duhovne bebe: Kako komunicirati sa djetetom kojega namjeravate imati"  je zbirka priča jednog vrlo intuitivnog gospodina koji je desetljećima povezivao roditelje s nerođenom djecom. Kad radim za klijenta, ne mogu jamčiti da ću pokupiti baš sve informacije o potencijalnoj nerođenoj djeci, ali često ih "vidim" ako su oko te osobe i ako će se u skoroj budućnost pridružiti svojoj porodici. 
Naravno, roditelji takođe imaju značajan uticaj na to koja im se duša pridružuje kroz začeće. Naše dnevne misli, želje i namjere stvaraju znak za duše koje odgovaraju tim energijamaTo se posebno odnosi na majku. Prema čitanju Edgar Cayce-a, ženska dnevna aktivnost i unutarnje misli tokom razdoblja trudnoće stvaraju polje poput magneta, privlačeći ona područje životnih prilika koja bi odgovarala njenom djetetu (drugim riječima, određuje se moguća sudbina djeteta).
Što se tiče porodica sa više od jednog djeteta, duše takođe sklapaju ugovor o životu s potencijalnim braćom i sestrama. Kako bi se donijela odluka ko će biti prvorođeni, kombinuju se energetsko polje i želja majke i duša koje se žele utjeloviti. U slučaju pobačaja, primijetila sam da određena duša često dolazi kroz kasniju trudnoću ako se pruži prilika. Takođe sam vidjela jedan primjer u kojem je pobačeno dijete iz žene otišlo da se rodi kod njene najbolje prijateljice u njenoj porodici. 

Radila sam čitanja i tumačenja za ljude koji su dijelili bezbroj prošlih života s istom skupinom duša - grupom duša - i svi su se smjenjivali kao braća i sestre, roditelji i djeca. Ono u šta sam sigurna nakon toliko godina rada i iskustva u ovom polju je: svakako da biramo članove naše porodice, mjesto na koje ćemo se utjeloviti i različite životne događaje koji će se odvijati. Osnažuje me pomisao i i to što znam da sam izabrala moje članove porodice. Osjećam posebno čast da me je moja kći Evelin izabrala baš mene. 

Lindsay Curtis, reiki majstor i duhovni učitelj, www.thedailyawe.com

Comments

READ MORE

loading...

VIŠE SA WEBA

Oglas

Popular Posts