Svaka žena je ratnica u duši

Svaka žena je ratnica u duši koja nikada ne odustaje, koja se bori protiv nepovoljnih situacija, koja se bori za svoje snove, koja se čvrsto kreće naprijed, koja se ne povija pod udarcima i ne klanja se surovosti života. 
Čak iako u početku ne prepoznaje ovu ratnicu u sebi, bitno je da je traži - jer na kraju će je naći. Žena koja je ratnica u duši je žena koja može računati na sebe, koja razumije svoje tamne strane, koja se podiže kroz ples života. Svjesna je, razumije sebe. Ona nema samo jednu nijansu i ton, ona je cijeli spektar duginih boja.
Jer unutar svake žene je snaga koja je vodi naprijed kada dođe vrijeme za traganje za vlastitim ciljevima. Snaga koja joj omogućava da se brine za sebe.

Karakter duhovnog ratnika

Nijedna se žena ne odriče same sebe, jer nijedan ratnik nikada ne gasi sopstvenu svjetlost. To nije prirodno. Često puta zaboravljamo o častvenosti sopsvenih borbi, i potcjenjujemo sopstvene napore.
Međutim, ako bismo se zaustavili da porazmislimo o tome, shvatili bismo da možemo iznova iznenađivati sebe, i da imamo puno razloga za to. Razloga da nikada ne okrećemo leđa sebi, već da kažemo i živimo našu istinu.
Jer, ponekad naš unutrašnji ratnik biva povrijeđen zbog toga što ne govori i ne živi sopstvenu istinu, što se prepušta tugi i žalosti, što pušta na sebe ono što mu škodi, kao da je u pitanju neki oblik samokažnjavanja ili unutarnje osvete.
Zato moramo dopustiti našem ratniku da diše slobodno. Moramo se riješiti onih ljudi i okolnosti koji ga pokušavaju ugušiti, i moramo staviti doznanja ovom svijetu da njime hodamo sa velikom odlučnošću. Ova odlučnost će nam pomoći u borbama.
Kada se uspijemo riješiti većine emocionalnog smeća koje nam zamagljuje vid,  poćeće da nas ispunjava revitalizujuća energije i istinski dobro  raspoloženja, što je sve osnova psihofizičke ravnoteže. 

"Ako ste se pokušali prilagoditi raznim oblicima i niste uspjeli, onda ste vjerovatno srećni. Možda ste ostali izvan svijeta,  ali ste sačuvali svoju dušu...Gore je ostati pasivan na mjestu gdje ne pripadamo uopšte, nego se izgubiti na neko vrijeme, tražeći naše duhovne srodnike i način da ostvarimo naše potrebe. Nikada nije greška tragati za onim što nam je potrebno. Nikada.
-Clarissa Pinkola Estés-


Ženska snaga: hodaj uspravno

Žena ne treba nikoga da je učini kompletnom, jer ona nije nezavršeno i nepotpuno biće; njoj treba neko ko će je u potpunosti prihvatiti. Vrijedna je sama po sebi, i treba da shvati da je nepogrješivi strijelac sa sopstvenim nezavisnim ciljevima, i da neće trpjeti nipodaštavanje i potčinjenost.  
Stoga snaga ženskog principa zagovara i poziva na ravnopravnost polova, uklanjajući prepreke i nametanja društva koje je svojim nerealnim i nepavičnim zahtjevima učinilo da istinski ženski identitet bude nepoželjan.
evoluciju do sreće
Ponekad duša ratnika mora utišati "uzavreli" um i raditi marljivo kako bi zaliječili ženino polomljeno srce, koje je pretrpjelo poniženja, tuge i licemjerje okoline. Jedino na ovaj način će povratiti snagu koja će joj pomoći da hoda uspravno i sa dostojanstvom cijeneći sebe. Jer, jedinoo žena koja je ispoštvovala sebe, ispoštovala je i božansko u sebi - ispoštovala je boga.ČITAJTE DALJE:Comments

READ MORE

loading...

VIŠE SA WEBA

Oglas

Popular Posts